Torqeedo Travel 603

15.04.2021 nauCAT
  •  Share on X
Torqeedo Travel 603
Tehnički podaci
Proizvođač: Torqeedo (DE)

 
nauCAT

Torqeedo je objavio da je svojoj proizvodnoj seriji dodao lakši i povoljniji električni izvanbrodski motor.

Novi Travel 603 najnoviji je dodatak Torqeedovoj liniji čistih, tihih prijenosnih električnih izvanbrodskih motora. Motor s kratkom osovinom s jednakim pogonom, ekvivalentom od dva konja, najlakši je u svojoj klasi, a teži samo 15,5 kg, uključujući bateriju. To je savršen električni pogon za male regatne jedrilice, gumenjake, lagane slatkovodne ribarske čamce i kanue do težine od jedne tone.

Poput Travela 1103, Travel 603 proizveden je u Njemačkoj. Sadrži ugrađenu litij-ionsku bateriju visokih performansi snage 500 Wh, koja se može pohvaliti pojedinačno zavarenim čeličnim sigurnosnim ćelijama s Torqeedovim patentom zaštićenim 5-stupanjskim sigurnosnim sustavom. Pri malim brzinama krstari više od 5,5 sati s jednim punjenjem baterije, a baterija se brzo i jednostavno mijenja potpuno napunjenom rezervnom kako bi se proširio radni domet. Baterija čak pluta po vodi u slučaju da padne u more.

Brodsko računalo s GPS-om ugrađeno je u motor, pružajući trenutna očitanja radnog dometa pri trenutnim okretajima, status napunjenosti i ostale kritične sigurnosne informacije. Pomoću Torqeedove mobilne aplikacije TorqTrac mogu se pregledati sve vitalne informacije na mobitelu ili tabletu (Apple ili Android).

Travel 603 isporučuje se s priključnim punjačem ili ga se može puniti izravno iz utičnice od 12 ili 24 volta na brodu. Solarno punjenje je jednostavno - integrirani regulator solarnog punjenja ugrađen je u svaku bateriju. Torqeedo također nudi široku paletu dodataka, uključujući propeler otporan na morske alge i opciju daljinskog gasa koja omogućuje upravljanje motorom s upravljačkog mjesta umjesto argole.

  •  Share on X

Najčitanije