Safelink R10 SRS

29.04.2012 nauCAT
  •  Share on X
Safelink R10 SRS
Tehnički podaci
Proizvođač: Kannad Marine (UK)

Nakon što je američka Federalna komunikacijska komisija (FCC) prošli tjedan odobrila puštanje na tržište uređaj Safelink R10 SRS, dosegnut je novi nivo tehnologije za spašavanje na moru. Ovaj maleni uređaj, koji kombinira GPS i AIS tehnologiju u osobnom lokatoru, bio je ukupni pobjednik Pittmanovog priznanja za inovacije, ali je morao čekati odobrenje službenih tijela da bi se mogao pustiti u prodaju.

Revolucionarni Safelink R10 SRS (Survivor Recovery System) prvi je osobni AIS uređaj na svijetu, projektiran da ga nosi svatko tko provodi vrijeme na vodi, bez obzira bio profesionalac ili rekreativac.

Namjenjen za pričvršćivanje na prsluk za spašavanje i aktiviranje u slučaju neprilika na moru, inovativni R10 koristi GPS i AIS (Automatski identifikacijski sustav) tehnologiju kako bi slao profilirane poruke koje sadrže precizne informacije o osobnom identifikacijskom broju i vlastitoj lokaciji za brodove unutar radijusa od četri milje s AIS sustavom. U situaciji čovjeka u moru, šanse za pronalaženje i spašavanje žrtve uvelike su povećane, zahvaljujući informacijama koje R10 po prvi puta daje spasiocima, kao što su smjer kretanja, položaj i udaljenost unesrećenog. Također sadrži bljeskajuće LED svjetlo za lakše pronalaženje noću. R10 se aktivira manuelno, poluautomatski ili automatski (samo u slučaju kada je uređaj tvornički ugrađen u pojas za spašavanje), ovisno o vrsti uređaja.

nauCAT©
Foto: Kannad Marine
 

  •  Share on X

Najčitanije