Elektronika, manja ali i bolja

15.04.2012 nauCAT
  •  Share on X
Elektronika, manja ali i bolja

U posljednje vrijeme nautička elektronička industrija predstavila je nove proizvode, koji jasno pokazuju kako se navigacijska obilježja velikih brodova sele prema sve manjim sustavima. Iako su ti novi sustavi fizički manji i nude se po nižim cijenama, oni još uvijek posjeduju odlična svojstva.

Korist se može izvući na više načina. Prvo, ukupna se cijena spušta uz razinu kvalitete, tako da se brod, malen ili velik, može adekvatnije opremiti. Za vlasnike velikih brodova, mnogi od ovih sustava mogu se umrežiti, tako da se sekundarni ekran na primjer može staviti u salon, gdje tada svi ostali mogu pratiti kurs i ostale informacije o plovidbi. Ne treba se biti za kormilom da bi se vidjelo što se događa.

Za ekspres krstaše, brodove za ribolov i glisere s malom kabinom gdje je upravljačka ploča jedino mjesto za tu opremu, ovi novi sustavi mogu pružiti visoke performanse za upravljačem i mogu se dobro kontrolirati čak i kad se plovi velikim brzinama.

Kod brzih brodova teže je pratiti ekran i još teže koristiti komande. FLIR Raymarine ima izvanredan novi proizvod nazvan Raymarine E7 Hybrid Touch (nagrađen na posljednjem IBEX-u), s ugrađenim GPS-om, uklopljenim digitalnim dubinomjerom, kao i Navionicsovom osnovnom kartom (karte za pojedina područja dostupne su na mikro SD kartici). Sve što još treba je kupiti transduktor i dobiva se navigaciski sustav s GPS-om i dubinomjerom za otprilike 1.500 eura.

Tko želi više, može E7 poboljšati dodavanjem radarskog sustava, FLIR termalnom kamerom za noćno promatranje, a sve se to može i umrežiti.

E7 ima procesor s dvije jezgre i odgovarajuću grafiku – ukupno tri procesora. Sve zajedno sa superbrzim osvježivanjem ekrana. Na njemu je zumirajuća rotirajuća tipka i slika se pokazuje toliko brzo koliko se brzo okreće tipka. Ili, kao na iPadu, može se zumirati prstima, pa korisnik može odabrati koji mu je postupak najlakši.

E7 ima dva različita bežična protokola pa se može spojiti s iPadom ili iPhoneom i vlasnik svoj fishfinder može vidjeti na bilo kojem zaslonu.

Par drugih proizvođača imaju nove sustave koji nude slične karakteristike, ali ono što je mnoge ushitilo je daljinski za bežično Bluetooth spajanje na kormilu. Znači, bez žica. Daljinski se pričvršćuje unutar kormilarskog oboda i ima tipku za zumiranje, mogu se dodati putne točke, pa čak i mjenjati aplikacije. Uređaj se može koristiti i njime skrolati bez da se ruke miču s kola kormila. Time se umnogome olakšava navigacija tijekom plovidbe, što je veliko poboljšanje!

Najnovije iz Garmina je njegova GPSMAP 700 serija chartplotera. Sa svojim ekstra širokim ekranom, ovaj novi sustav ima nižu početnu cijenu od oko 1.200 eura, a dobiva se meni s komandama na ekranu osjetljivim na dodir i radarsko sučelje za ovaj kompaktni chartploter. GPSMAP 700 je standardni uređaj, pa ne treba podršku Garminove pomorske mreže. Isporučuje se s WVGA ekranom u boji od 7 inča i ugrađenim visoko-osjetljivim GPS prijemnicima. Ovaj ekran ima iznimnu osvjetljenost za dnevno očitavanje, dok za noćnu navigaciju ima niskorazinsko pozadinsko osvjetljenje.

Iako je to samostalan uređaj, GPSMAP 700 ima potpunu NMEA 2000 povezanost za prikaz podataka motora, goriva, vjetra, autopilota itd. Također uključuje standardni radarski priključak koji omogućuje spajanje bilo kojeg Garminovog brodskog radara iz GMR serije za prikaz radarske slike na chartploteru.

Druga važna karakteristika je da je to prvi Garminov touchscreen chartploter koji će jedriličarima pružiti sve specifične podatke o vjetru.

Početkom godine u dućane je stigao i najnoviji uređaj iz Lowrancea – njihov HDS Gen 2 High Definition Sustav. Potpuno novi HDS Gen2 pruža veću brzinu procesuiranja uz StructureMap pregled, kao moćnog alata koji korisnicima omogućuje da spreme StructureScan sonarne slike na kartu za ponovni pregled, pa i onda kada više nisu na moru.

Svojstveno unapređenjima koje viđamo na današnjem tržištu elektronike, novi Lowrance HDS Gen2 ističe se dvostrukom memorijom i dva puta većom brzinom procesuiranja na HDS modelu prve generacije. Velika prednost takve konfiguracije je brže dizanje sustava i upravljanje izbornikom, a pretraživanje karata i zumiranje ide brzinom svjetlosti. Kada se upari s LSS-1 StructureScan Sonar Imaging modulom, korisnici mogu aktivirati StructureMap pokrivanje i skenirati slike direktno na kartu u realnom vremenu, ili kreirati StructureMap karte područja gdje najradije krstare, pecaju ili rone.

HDS Gen2 je ultimativni ploter koji radi kao samostalna ili umrežena jedinica, a posjeduje izvanrednu ekransku definiciju i potpunu Navionics funkcionalnost. Opremljen je VGA ekranom od 6.4”/16.3 cm, koji zadivljujuće renderira sonarne i navigacijske detalje. Zahvaljujući novoj SolarMAX PLUS ekranskoj tehnologiji, ekran ima širok kut vidljivosti i u potpunosti se može prilagoditi za rad po suncu ili po noći.

Unikatan FlyWheel omogućuje jednostavnu i brzu kontrolu širokopojasnog sonara za ribolov i satelitsku navigaciju putem ugrađene 16-kanalne GPS+WAAS antene.

U ploter je ugrađena osnovna karta svijeta (Navionics World Background map), a kompatibilan je sa svim Navionics kartama (Platinum+, Platinum, Platinum HotMaps), te opremlljen s dva čitača karata.

Ove godine, brodski sustavi umrežavanja, NMEA 2000 usklađenost, bežično spajanje na ostale uređaje kao što su iPadovi i pametni mobiteli, te veće brzina procesuiranja i svjetliji ekrani samo su početak elektronske (r)evolucije. Ne treba zaboraviti ni na NMEA 2000 nadgledanje motora i AIS, kao i ostale alarmne funkcije. Sada svaki brodovlasnik može na tržištu naći uređaj koji će biti najbolji za njegove potrebe, bez obzira dal' jedri, glisira ili lagano krstari, a sve će te informacije moći dobiti na uvid na gornjem mostu, u kokpitu ili salonu i kabini. Tržište je prepuno raznoraznih novih uređaja za svačiji džep.

nauCAT©


 

  •  Share on X

Najčitanije